- Locatie
Raadzaal
- Voorzitter
- Burgemeester I.M. van Dijk
- Toelichting
-
Dit is de concept-agenda na de Algemene commissie van 11 september 2024.
Uitzending
Agendapunten
-
1Opening
-
2Beëdiging van de nieuwe griffier, dhr W. Huberts
-
3Afscheid raadslid mw. Van Keulen
-
4Toelating raadsleden
-
4.a
Stemuitslag
voorGroenLinks (1), VVD (3)Bijlagen
Raadsbesluiten
Onderwerp Toelaten tijdelijk raadslid de heer Akkerman -
4.b
Stemuitslag
voorDGP (4), GroenLinks (1), PvdA (3), VVD (3)Bijlagen
Raadsbesluiten
Onderwerp Toelaten raadslid de heer Claessens -
5Instellen commissies
-
5.a
Stemuitslag
voorDGP (4), GroenLinks (2), PvdA (3), VVD (4)Bijlagen
Raadsbesluiten
Onderwerp Benoeming raadsleden in commissie klankbordgesprek burgemeester -
5.b
Stemuitslag
voorDGP (4), GroenLinks (2), PvdA (3), VVD (4)Bijlagen
Raadsbesluiten
Onderwerp Benoemen vaste commissie onderzoek geloofsbrieven -
6
Aangemelde vragen:
1. DGP m.b.t. motie 48 van 18 april 2024
2. VVD m.b.t. borden Generaal GavinstraatBijlagen
-
7
Bijlagen
-
8Vaststellen besluitenlijsten en adviezenlijsten
-
8.a
Bijlagen
Besluitenlijsten
Onderwerp Besluitenlijst raadsvergadering 4 juli 2024 -
8.b
Bijlagen
-
9
Bijlagen
-
10
Bijlagen
-
11Mededelingen
-
12
1. Portefeuillehouder Rodoe geeft een toelichting over wat aan de orde is gekomen bij het Algemeen Bestuur van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen.
-
13Hamerstukken
-
13.a
Samenvatting
Om de ambities uit het landelijke klimaatakkoord waar te maken werken vijftien gemeenten in Noord- en Midden-Limburg samen met de provincie, Waterschap en Enexis. Samen de schouders er onder om de doelen op het gebied van energiebesparing, warmtestransitie en duurzame energie-opwekking te halen. Dit voorstel gaat voor over de juridische vorm onder de samenwerking, een gemeenschappelijke regeling met een centrumgemeente. Het college stelt gelijktijdig voor om deze samenwerking per 1 januari 2027 op te zeggen en de periode tot dan te gebruiken om betere alternatieven voor de samenwerking te zoeken.
Stemuitslag
voorDGP (4), GroenLinks (2), PvdA (3), VVD (4)Bijlagen
Raadsbesluiten
Onderwerp Aangaan en opzeggen GR RES -
13.b
Samenvatting
In de verordening zijn regels opgenomen over hoe het college van burgmeester en wethouders om mag te gaan met de persoonsgegevens van inwoners waar de gemeente over beschikt. Deze regels waren er al maar worden nu geactualiseerd.
Stemuitslag
voorDGP (4), GroenLinks (2), PvdA (3), VVD (4)Bijlagen
Raadsbesluiten
Onderwerp Verordening gegevensverstrekking BRP -
13.c
Samenvatting
De MGR is mede verantwoordelijk voor de toeleiding van inwoners naar werk en voor de ICT van de deelnemende gemeenten. In het informatieprotocol staat hoe de deelnemende gemeenten hierover geïnformeerd worden en op welk moment. De raad wordt voorgesteld vooral aandacht te vragen voor de prestatie-indicatoren. Weke resultaten worden bereikt?
Stemuitslag
voorDGP (4), GroenLinks (2), PvdA (3), VVD (4)Bijlagen
Raadsbesluiten
Onderwerp Zienswijze concept-informatieprotocol MGR 2024 -
14Bespreekstukken
-
14.a
In de raadsvergadering van 13 juli 2023 verzocht de gemeenteraad het college per motie om richting de begroting 2024 inzichtelijk te maken welke aanvullende snelheidsremmende maatregelen mogelijk zijn op de bestaande weg en daarvoor extra financiële middelen op te nemen in de begroting voor het gemeentelijk mobiliteitsplan. Tevens is gevraagd om over de te treffen snelheidsremmende maatregelen in gesprek te gaan met omwonenden. De vraag vanuit de gemeenteraad, het gevoerde proces en de resultaten van de beschouwing van de Heikantseweg zijn uitgewerkt in een concept raadsvoorstel en wordt hierbij aan u voorgelegd.
Stemuitslag
voorPvdA (3), VVD (4)tegenDGP (4), GroenLinks (2)Bijlagen
Amendementen
Titel 1. Amendement Heikantseweg DGP 2. Amendement Heikantseweg VVD-PvdA Moties
Titel Motie Belijning Cuijksesteeg VVD - PvdA Raadsbesluiten
Onderwerp Maatregelen Heikantseweg Middelaar na amendement -
14.b
Doorgeschoven naar raadsvergadering donderdag 7 november 2024.
Samenvatting
Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in vervanging van de huidige bebouwing door drie nieuwe woningen. Het voorstel is gepubliceerd en belanghebbenden hebben hun zienswijze kenbaar kunnen maken. Onderdeel van het voorstel is ook een reactie op deze inbreng.
Bijlagen
-
14.c
Samenvatting
In het nieuwe duurzaamheidsbeleid wordt aangegeven dat de gemeente Mook en Middelaar in 2050 een duurzame gemeente moet zijn op het gebied van elektriciteit, warmte, klimaatadaptatie, biodiversiteit en circulariteit. Deze thema’s worden benoemd bij woningen, bedrijven, de gemeente zelf, scholen/organisaties, openbare ruimte en mobiliteit. Op die manier wordt per thema en stakeholder gekeken wat er gedaan zou moeten worden om tot een duurzaam en toekomstbestendig resultaat te komen. De verschillende genoemde maatregelen zullen in een tweejaarlijkse uitvoeringsagenda na vaststelling van dit document verder gespecificeerd worden.
Stemuitslag
voorDGP (4), GroenLinks (2), PvdA (3), VVD (4)Bijlagen
Amendementen
Titel 1. Amendement Duurzaamheidsbeleid Meer Bomen voor Mook en Middelaar - GroenLinks 2. Amendement Duurzaamheidsbeleid Definitie biodiversiteit GroenLinks 3. Amendement Duurzaamheidsbeleid Lanenstructuur - VVD 4. Amendement Duurzaamheidsbeleid Natuurinclusief bouwen - VVD 5. Amendement Duurzaamheidsbeleid Circulair en duurzaam inkoopbeleid - VVD 6. Amendement Duurzaamheidsbeleid Groene leges - VVD Amendement Duurzaamheidsbeleid Vergunningsprocedures voor vergroeningsprojecten - VVD INGETROKKEN Moties
Titel Motie Samen sterk voor duurzaaMM - duurzaamheidsloket - GroenLinks Motie Samen sterk voor duurzaaMM - Financiering toekomst M&M - GroenLinks Motie Samen sterk voor duurzaaMM - geen wateroverlast - GroenLinks INGETROKKEN Motie Samen sterk voor duurzaaMM - Green Deal - GroenLinks Motie Samen sterk voor duurzaaMM - nulmeting biodiversiteit - GroenLinks Motie Samen sterk voor duurzaaMM - tussendoelen - GroenLinks INGETROKKEN Raadsbesluiten
Onderwerp Samen sterk voor DuurzaaMM na amendementen Toezeggingen
Titel Meerjarig perspectief duurzaamheidsbeleid 'Samen sterk voor duurzaaMM' -
14.d
Samenvatting
Elke gemeente hoort een rekenkamer te hebben. Deze onderzoekt populair gezegd of de gemeente geld zinnig, zuinig en zorgvuldig uitgeeft. De raad wordt voorgesteld een verordening vast waarin de samenstelling, werkwijze en budget van de rekenkamer zijn geregeld.Stemuitslag
voorDGP (4), GroenLinks (2), PvdA (3)tegenVVD (4)Bijlagen
Raadsbesluiten
Onderwerp Verordening rekenkamer Mook en Middelaar 2024 -
15Motie vreemd (optioneel)
-
16Sluiting